Istoria mea cu cainii…

Istoria mea cu câinii a început, nu cu mult timp în urma, cu un metis de husky siberian în anul 2010. El a fost câinele care mi-a deschis apetitul pentru aceasta rasa cu un caracter unic, nobil și prietenos, dar în același timp independent și alert. Cea mai mare provocare cu care m-am confruntat a fost aceea de formare a unui husky siberian, lucru nu ușor de realizat.

Primii pași au fost mai poticniți, dar odată pornit la drum, nu a mai fost cale de întoarcere. Lucrul cu husky creează dependenta! Cu timpul, am luat în considerare achiziționarea unui husky siberian de rasa pura, și de aici pana la formarea unui atelaj nu a mai fost decât un pas. Am început căutarea unui pui în anul 2011 bineînțeles, mi-am făcut temele și a trebuit sa ma documentez serios asupra rasei, am citit tot ce mi-a picat în mana pe acest subiect, și bineînțeles am început sa caut crescători locali reputabili, oameni cu experiența in domeniu, dispuși sa îmi pună la dispoziție cunoștințele lor.

Am fost norocos sa-l întâlnesc pe dl. Gusti Ionescu, proprietarul canisei Wolf Point. În afară de a fi un mentor de neprețuit, Gusti a devenit un prieten special, lucru pentru care ii sunt recunoscător. Dansul, cu generozitate, mi-a împărtășit din experiența și cunoștințele sale,mi-a explicat structura și temperamentul rasei. Astfel, în vara lui 2012 am achiziționat primul husky siberian cu pedigriu: V-Aron of Wolf Point. Firesc, în 2013 a urmat achiziționarea a încă doi frați de cuib.

Because I Can of Wolf Point și Burlesque of Wolf Point, respectiv AMUR și OKA .

Husky Siberian
Husky Siberian

Cu OKA am participat la competiții de conformitate, ea demonstrând ca a fost o alegere buna prin premiile obținute în concursuri. Cu toate acestea, telul nostru a fost formarea unui atelaj de lucru. In acest scop a trebuit sa ma documentez iarăși. Am intrat în contact cu oameni deosebiți, cărora le sunt recunoscător, deoarece mi-au permis accesul în aceasta comunitate atât de minunata, aceea a musherilor. Astfel, nu pot sa nu menționez nume ca: Kiss Attila, Both Laszlo, practic oameni care mi-au îndrumat primii pași în lucrul cu atelajul. Un lucru este sigur, odată intrat în aceasta lume minunata, am întâlnit multi oameni noi, am legat prietenii, mi-am schimbat stilul de viata, de acum centrat pe activitatea cu câinii.

Planurile noastre de viitor sunt achiziția și consolidarea unui echipaj puternic. Deja participam la cursele de atelaje, lucru firesc dealtfel, sa nu uitam, husky siberian este o rasa de lucru. Bineînțeles, nu excludem participarea în continuare la expoziții de conformitate, un câine neconform este evident ca nu se va mișca corect și eficient. Pasul următor va fi acela de a contura un program de breeding, cu scopul de a îmbunătății calitățile fizice, temperamentul, capacitatea de mișcare și nu în ultimul rând, sănătatea exemplarelor noastre.