Siberian Husky History

Istoric Husky Siberian

Husky Siberian a fost recunoscut ca rasa pura de American Kennel Club (AKC) in 1930. Primul standard a fost publicat in 1932, in gazeta Pure Breed Dogs/American Kennel.

Inca de la existenta eschimosilor pe pamant, cainii au fost intotdeauna langa ei, locuiau si vanau impreuna, cu sute de ani inainte ca saniile sa se fi inventat.

Cum eschimosii si-au continuat migratia in Cercul Arctic, cativa nativi s-au stabilit in triburi in jurul Muntilor Cherski. Unul din aceste triburi erau Chukchi care au creat rasa Husky Siberian. Oamenii doreau sa creeze o rasa care sa fie ideala necesitatii lor, astfel au creat acesti caini rezistenti, rapizi, capabili sa parcurga distante lungi, folosind energie minima cu o necesitatea de hrana medie. Deasemenea, temperamental cainilor a fost extreme de importanta: cainii traiau impreuna cu oamenii, alaturi de copii. Munca in echipa era deasemenea extrem de importanta si deci dorinta de munca era necesara.

Prima echipa de Husky Siberian a debutat in anul 1909, in Alaska. In urmatorul deceniu, cainii Husky au castigat multe titluri la cursele din Alaska, numeroase castiguri fiind ale lui Leonhard Seppala. Balto, unul din cainii lui Leonhard Seppala a devenit faimos conducand atelajul transportand medicamente impotriva difteriei in Nome, Alaska, salvand numeroase vieti in ianuarie 1925. In cinstea acestei curse a fost ridicata o statuie din bronz in Central Park, New York. Pe statuie sta scris:

Dedicat spiritului neinfricat al cainilor de sanie ce au transportat antitoxina sase sute de mile dincolo de apele inselatoare si viscolele arctice pornind din Nenana si ajungand in zona vitrega din Nome in iarna lui 1925.Perseverenta,Loialitate,Inteliegenta.”

Ati citit Istoric Husky Siberian, Poate esti interesat si de Standardul rasei Husky Siberian

click aici pentru standardul rasei husky siberian